Bot cu telemea

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 4674 vizualizari

 

.....cui nu ii este dor de nu bot de mamaliga cu branza sarata copt pe plita asa cum se manca odata????imi plac enorm mancarurile taranesti pentru ca sunt mult mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 1l apa,
  • sare,
  • faina de porumb
  • telemea de oi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bot cu telemea:

Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga si le-am  aplatizat si am pus un strat de telemea sfaramata, apoi am strans bucatile de mamaliga si le-am dat forma rotunda, dupa care le-am turtit si le-am asezat-o pe o tava de copt care am pus-o mai devreme sa se incinga bine.    

Boturile formate le-am intors si pe o parte si pe alta pana se coc bine. Sper sa va placa!

TIPS-URI

1

neaparat trebuie branza sarata ca da gust bun botului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bot cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:00

bun

gaby_gabytza 1

24.02.2012, 14:13

am papat si eu ieri

DIANA B 1

26.02.2012, 09:27

Adica ... bulz , asa-i ? mi-ai facut o pofta de nu se poate ...si date si-un pic la gratar , mananci pana dai coltu'

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz cu oua ochiuri