Bretzel sau covrig nemtesc

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2016 | 4553 vizualizari

 

Exista numeroase discutii despre originea covrigilor, de asemenea si despre originea numelui, majoritatea istoricilor fiind de acord ca au fost inventati de catre calugarii germani.
Covrigul a fost folosit drept emblema brutarilor si mai apoi a breslelor acestora din zonele sudice din Germania si s-au pastrat pana in secolul al XII-lea.
In Biserica Catolica, covrigii erau considerati ca avand o semnificatie religioasa datorita ingredientelor si a formei. Covrigii erau realizati dupa o retea simpla folosind faina si apa pentru a putea fi mancati pe perioada postului.
Desi nu la fel de popular ca si printre germani si americani, covrigii cu bucle sunt cunoscuti si in alte tari europene si in alte tari din jurul lumii. In Cehia covrigul este cunoscut sub numele de “preclik”, in Finlanda ca si “viipurinrinkeli”, iar in Slovacia este numit “praclik”. Spaniolii, francezii, si italieni ii numesc “pretzel”, “bretzel” sau “brezel”, norvegienii si danezii il numesc “kringle”, polonezii ii spun “precel”, in maghiara si croata este numit “perec”, iar in sarba i se spune “pereca”.
In Romania, covrigul este un aliment fast-food foarte popular in zonele urbane si, de asemenea, un cadou de sarbatori. (sursa: http://www.cineainventat.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 5 g de sare
  • 10 cl lapte călduț
  • 10 cl de apă călduță
  • 1 plic mic de drojdie uscata
  • 50 g de unt moale
  • sare de mare, seminte de floarea soarelui, semințe de susan alb, semințe de mac
  • 10-15 g bicarbonat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bretzel sau covrig nemtesc:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.

Framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2 ore.

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in bucati de aproximativ 40-45 g.

Din fiecare bucata se intinde un baton lung de 40 cm. Se plaseaza in forma de U,

Invartim bratele si le intoarcem. Lipim varfurile.

Lasati-i sa creasca timp de 20 de minute într-un loc cald.

Puneti covrigii la frigider timp de 30 minute sa se-ntareasca un pic.

Intr-o cratiță destul de mare puneti la fiert apa cui bicarbonatul de sodiu .

Apa trebuie să fiarbă incet. Puneți 2-3 covrigi, lasati-i sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoateti covrigii pe o hartie absorbanta. Fierbeti toti covrigii.

Se încălzește cuptorul la 240 ° C.

Se pun covrigii pe o placa unsa. Presarati peste covrigi sare de mare, seminte ....

Se dau la cuptor timp de 10 minute,

Atunci când sunt rumeniti, se scot din cuptor și se lasa sa se raceasca pe un grill

 Puteti servi ..........

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/bretzel-sau-covrig-nemtesc.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel sau covrig nemtesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos marinat