Brioșe cu fulgi de ciocolată

de elucubratiiculinare in Prajituri, 31 Oct 2012 | 4083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • 1 lingură praf de copt (5 g),
  • 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță esență vanilie,
  • 50 g fulgi de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu fulgi de ciocolată:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm bine.

Compoziția se pune în 12 hârtiuțe speciale de brioșe și se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade C).

Se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr sau se ornează cu glazura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu fulgi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu dovleac pentru diabetici