Brioșe cu fulgi de ciocolată

de elucubratiiculinare in Prajituri, 31 Oct 2012 | 4389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • 1 lingură praf de copt (5 g),
  • 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță esență vanilie,
  • 50 g fulgi de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu fulgi de ciocolată:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm bine.

Compoziția se pune în 12 hârtiuțe speciale de brioșe și se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade C).

Se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr sau se ornează cu glazura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu fulgi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza aromata cu portocale