Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2015 | 5169 vizualizari

 

Ca tot e sezonul dovleceilor...

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • o felie generoasa de branza telemea, lata de 2 degete
  • 3 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • piure de cartofi din 2 cartofi potriviti
  • condimente pentru pizza sau carne tocata
  • patrunjel sau marar
  • o jumatate de lingurita de delikat
  • felii de rosii pentru decor
  • forme pentru briose
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu dovlecei si telemea:

Se rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi razuim branza peste dovlecel, punem piureul de cartofi, uleiul si ouale batute ca pentru omleta. Presaram faina amestecata cu praful de copt, delikatul si condimentele si amestecam bine. Trebuie sa iasa o compozitie omogena, mai groasa. Daca e mai moale, mai adaugam faina. Umplem formele cu compozitia rezultata, sa fie mai pline, asezam feliile de rosii deasupra si introducem la cuptor pana se rumenesc frumos. Sunt fine, cremoase, dar mai ales delicioase ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv