Briose cu crema de unt, foarte dulci si bune, iar reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/briose-cu-crema-de-unt/
Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste albusuri.
Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Se toarna compozitia in forma de briose in care am pus hartia pentru briose.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.
Din aceasta compozitie au iesit 12 briose.
Crema de unt se prepara astfel: pachetul de unt (la tempertura cameriei) se taie in bucati, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine o pasta. Se adauga 2 linguri de smantana si esenta de rom.
Daca aveti colorant alimentar puteti imparti crema in mai multe vase si adaugati colorantul dorit.
Eu am lasat o parte asa cum erau, unele le-am colorat roz, iar altele albastru.
Cu ajutorul unui pos sau al unei seringi de ornat se orneaza briosele.