Briose cu afine si iaurt

de mihasara in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 3773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170gr unt
  • 300gr zahar
  • 250gr iaurt
  • 300gr faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 300g afine date prin faina
  • 1 virf cutit sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine si iaurt:

  1. Mixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie.
  2. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei.
  3. Dupa care punem si iaurtul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
  4. Amestecam faina cu bicarbonatul si si o adaugam peste compozitia noasta.
  5. Mixam iar pana se omogenizeaza.
  6. Adaugam si afinele scurse bine(daca au fost congelate) si date prin faina, amestecam usor sa nu le zdrobim si lasam compozitia 10 minute sa se "aseze".
  7. Umplem cam 3/4 formele de briose in care am aseazat hartia speciala de briose.
  8. Se coc in cuptorul preincalzit la 170°C aproximativ 20-25 de minute sau pana se coloreaza usor.
  9. Se mai poate face estul cu scobitoarea.
  10. Le lasam la racit, in forme.

TIPS-URI

1

se pot orna cu ciocolata topita si ornamente multicolore din zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca