Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir

de Bucataras Diana in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 4039 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori
Fac ce fac si imi raman banane prea coapte pe care nu le mai mancam (desi se spune ca asa sunt cele mai sanatoase) si cum refuz sa arunc si nici animalutele nu servesc :P trebuie sa fac ceva cu ele. Aveam scrisa o reteta de briose cu banane si nuci pe care nu am apucat sa o fac pana acum, asa ca m-am hotarat sa o incerc, dar am constatat ca imi lipsesc nucile si asa am ajuns sa mai inventez ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 5 banane coapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de porumb
  • 3 linguri seminte de chia
  • 5 g scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir:

Topim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt, amestecam iar, apoi faina si omogenizam compozitia. Adaugam fulgii de porumb, scortisoara si ghimbirul si mai mixam un pic. Desi am forme de briose de silicon, am vrut sa fiu sigura ca nu se prind briosele si am uns formele cu putin unt. Am pus compozitia in forme si am dat la cuptorul preincalzit, circa 30 de minute. Le lasam sa se raceasca un pic, apoi le scoatem din forme si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kytz 1

09.01.2017, 19:27

Bucataras Diana 1

09.01.2017, 23:08

Dia, intr-adevar ghimbirul si scortisoara le-a schimbat gustul. De aceea le-am si pus pentru ca mi s-a parut ca le lipseste ceva

miki_a 1

10.01.2017, 21:23

Ce de aromeeeeee! ce de brioșeeeeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]