Briose cu mascarpone

de sasha in Prajituri, 6 Mai 2013 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • briose :
  • 250g zahar
  • 200g faina 
  • 450 ml lapte
  • 70 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone:

Briose: Amestecam toate ingredientele cu laptele si uleiul. Se ung formele de briose cu putin ulei, se umplu cu compozitie si se dau la cuptor pentru 30/45 de minute la 160 grade.

Ne ocupam de crema: Frecam galbenusurile cu jumatate din zahar, apoi laptele si ciocolata rasa, se amesteca bine pana se incorporeaza. Il punem la fiert la foc mic pana se ingroasa. Amestecam gelatina cu 3 linguri apa rece, apoi o punem peste crema luata de pe foc, amestecam, apoi punem mascarponele, cealalta jumatate de zahar si frisca lichida. Crema o dam la rece pentru 1h.

Taiem capacele la briose si le umplem cu crema de mascarpone!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:38

bune trebuie sa fie

iulianastefan 1

08.05.2013, 19:26

o sa le incerc si eu ,dar nu am forme de briose si nu stiu de unde sa iau sau doar hirtiile acelea.in ceea ce priv reteta este ok

sasha 1

10.05.2013, 12:59

formele se gasesc in piete si in magazinele cu vesele

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata