Briose cu visine si glazura roz

de laylalala in Prajituri, 6 Sep 2010 | 6182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat bourbon
  • 275 ml Caribbean Twist with Watermelon
  • 3 lingurite esenta de cocos
  • 100 gr unt topit
  • 160 gr faina
  • 40 gr praf de pudding de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din conserva, scurse bine (sau proaspete, curatate de samburi)
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • sirop de visine
  • zeama proaspata de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si glazura roz:

Incinge cuptorul la 190°

Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul topit.Intr-un vas amesteca faina cu praful de pudding, praful de copt si sarea.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide.
Imparte aluatul in 2 tavi de briose (a cate 12 locuri) tapetate cu hartie de copt pentru briose.Presara peste fiecare briosa 2-4 visine si da-le la copt 25-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.

Pentru glazura amesteca zahar pudra cu sirop de visine, zeama de lamaie si putina esenta de vanilie pana cand obti o compozitie usor lichida, ca o glazura.Dupa ce s-au copt briosele,lasa-le sa se raceasca putin apoi glazureaza-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si glazura roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mimmi 1

07.09.2010, 15:02

waw

diaconta 1

07.09.2010, 19:12

ce dichisite's briosele tale....gata de bal
am adus si furculitele ,doar n-o sa mancam cu mana

yafa 1

08.09.2010, 09:14

A spus cineva visine? Hop si eu! Trebuie sa fie o nebunie de bunute!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si fulgi de ciocolata