Briose daneze

de angyb in Prajituri, 26 Sep 2013 | 5308 vizualizari

 

sursa de inspiratie Anamaria http://www.bucataras.ro/retete/briose-daneze-23342.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie
  • 115 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de sare
  • nutella
  • Pt.uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de zahar, maiaua si galbenusurile. Adaugam untul topit si laptele cald. Framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul. 

Dupa ce aluatul a dospit il framantam ca sa iasa aerul si il imparitim in parti egale.

Luam fiecare bucatica si ii dam o forma rotunda si punem in mijloc cate o lingura de nutella, inchidem ca si un salculet si dam o forma dreptunghiulara, dupa care taiem pe lungime 3 linii. Prindem de capete si rasucim dandu-i forma unui melc.

Le asezam in forme pt.briose unse cu unt si tapetate cu faina si le lasam sa mai dospeasca 10-15 minute. Ungem fiecare briosa cu amestecul de lapte si galbenus. 

Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata