Broscute cu nuca prajita

de lilik in Prajituri, 23 Noi 2012 | 39675 vizualizari

 

Rocsi multumesc frumos pentru reteta...sunt niste cornulete grozave,se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr smantana
  • 200 gr untura
  • 1/2 pachet de unt topit
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 vanilina
  • 560 gr faina
  • 200-250 gr nuca prajita macinata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute cu nuca prajita:

Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte:

-separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura.

-amestecam bine untura si smanatana pana se omogenizeaza,apoi adaugam galbenusurile si vanilina.Cernem faina si o adaugam peste compozitia de smanatana,apoi framantam pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de mana.(daca este nevoie mai adaugam putina faina)

Punem aluatul obtinut pe masa infainata si il impartim in 6 parti aproximativ egale,pe care le rotunjim.

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul si foaia obtinuta o ungem cu unt topit,apoi rulam foaia pe latura mai lunga.Obtinem astfel 6 suluri pe care le acoperim cu folie alimentara si le punem la rece peste noapte.

A doua zi pregatim umplutura:

-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam cele 4 linguri de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa,apoi adaugam nuca macinata  si o incorpoam usor.

Pe masa infainata scoatem cate un sul de aluat din frigider si taiem bucati de 1 cm circa.Apasam usor cu degetul pe bucatica de aluat(apasam pe partea de deasupra),apoi intindem fiecare bucatica in forma cat mai rotunda si in mijloc punem cate o lingurita de spuma cu nuca.Acoperim umplutura cu aluatul di 2 parti si la capete rasucim aluatul ca pe ambalajul unei boamboane.

Punem broscutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumenesc usor deasupra,apoi le scoatem si le tavalim calde prin zahar pudra.

Procedam astfel cu toate sulurile de aluat din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun