Brownies cu unt de arahide

de madi_marin in Prajituri, 27 Apr 2014 | 5866 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult aceste prăjiturele. Au multă ciocolată şi pot fi combinate cu fructe, nuci, alune sau orice altceva ne e pe plac. De data asta am adăugat unt de arahide cu bucăţele crocante. Combinaţia dulce-sărată e delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tava 25/35 cm
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri unt de arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu unt de arahide:

Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet.

Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă.

Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză mică. Se adaugă făina cernută şi se omogenizează bine compoziţia.

Se toarnă totul în tava tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra, din loc în loc, se pun cu linguriţa grămăjoare de unt de arahide.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit, până face crustă deasupra (25 – 30 de minute). În interior trebuie să rămână uşor umedă.

Se porţionează când s-a răcit complet.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata