Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele .
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem la culoarea pe care ne-o dorim . Cand ceapa este gata adaugam sare si putin otet balsamic .
Dovleacul il curatam de coaje si il taiem cubulete .Il asezam intr-o tava pe hartie de copt . Presaram sare , piper macinat si salvie uscata . Dam tava la cuptor pana dovleacul se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .
Prajim semintele de pin pentru cateva secunde pe o tigaie uscata , avand grija sa nu le rumenim prea tare .
Taiem painea felii si o prajim pe gratar .
Asezam pe feliile de paine ceapa caramelizata , bucatele de dovleac si seminte de pin .
Stropiti bruschetele cu reductie de otet balsamic pe care o obtineti prin fierberea otetului balsamic la temperatura mica pana obtineti consistenta dorita .