Budinca de casa

de susu in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 13661 vizualizari

 

Cred ca multi dintre voi au servit un astfel de desert, mai ales pe vremea cand eram copil si aveam pofta de ceva dulce aceste ingrediente se gaseau mereu prin frigider. Se serveste mai degraba rece, a doua zi.

 

INGREDIENTE

  •   5 oua mari la temperatura camerei
  • 1/3 l lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Putina coaja de lamaie
  • ½ kg branza de oaie din aceea mai veche
  • Zahar vanilat
  • ½ paine veche
  • Esente facultativ  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de casa:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu laptele, esentele, coaja de citrice si zaharul. Se adauga branza faramitata sau rasa si painea faramata. Se lasa la inmuiat si se omogenizeaza bine. La sfarsit punem albusurile si amestecam usor. Tapetam un vas si punem compozitia dupa care dam la cuptor pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea si pentru a nu se lasa budinca dupa ce ati inchis focul lasati-o sa se raceasca cu usa intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (11)

mirela0911 1

26.07.2011, 19:31

nu am mancat niciodata dar trebuie sa fie buna

divainbucatarie 1

27.07.2011, 08:49

adry88 1

12.08.2011, 10:50

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca