Budinca de dovlecei

de mihasara in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2015 | 8533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3
  • dovlecei
  • 3 oua
  • 150g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 lingurita sare (pentru dovlecei),
  • piper si sare dupa gust
  • 50 gr cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

  1. Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare.
  2. Presaram sare peste ei si amestecam.
  3. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.
  4. Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana.
  5. Amestecam bine si adaugam verdeata tocata marunt.
  6. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
  7. Tapetam tava cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina.
  8. Nivelam toata supratata budncii si presaram cascavalul ras.
  9. Coacem timp de aproximativ 35 de minute la foc potrivit.
  10. Lasam sa se rceasca in tava, dupa care portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu legume