Budinca de dovlecei cu branza si hering

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2015 | 3221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 250 gr cas de vaca
  • 100 gr cascaval
  • 300 gr file de hering in ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura susan
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu branza si hering:

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs.
Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mare impreuna cu 50 de gr de cascaval.
Scoatem fileul de hering din ulei, il stergem usor cu niste servetele si il taiem bucatele.
Intr-un bol amestecam dovleceii bine scursi cu branza si cascavalul.
Adaugam patrunjelul, ceapa, sare, piper si busuiocul uscat.
Batem 3 oua spuma, le incorporam in compoziti de mai sus.

Luam un vas ceramic cu diametrul de 20 cm, il ungem bine cu unt.
Turnam compozitia obtinuta, o nivelam, punem bucatile de hering.
Deasupra radem restul de cascaval si presaram susanul. Eu am facut si o budinca intr-un vas micut, micut.

Introducem budinca in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu branza si hering" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (32)

Rocsi 1

31.10.2015, 10:33

Daca ai manca, hai sa iti si dau Ildiko

Rahela Velicu 1

24.02.2016, 21:55

Rocsi 1

25.02.2016, 20:05

Multumesc Rahela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu Vinete