Budinca de orez cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 6826 vizualizari

 

Am facut si ceva dulce pentru piticul meu si pentru tatal piticului

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 1 kg de mere
  • pesmet
  • 50 g unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute.

Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare.

Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin.

Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare.Le stoarcem de suc si le punem pe foc cu 2 linguri de zahar si 50 g unt sa se caleasca putin. La final adaugam scortisoara.

Separam ouale. Amestecam galbenusele cu orezul. Batem albusele spuma si le adaugam la orez amestecand usor.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem in tava jumatate din orezul cu lapte apoi merele si restul de orez.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

La Ancuta 1

17.09.2010, 15:34

Va multumesc." Barbatilor" mei le place foarte mult.

nadina73 1

17.09.2010, 15:59

trebuie sa fac si eu chiar ma mir ca nu mi-au zis inca de orez cu lapte

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:38

hmmmm arata delicoossssssssss vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii