Budinca de tapioca cu ananas

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 17 Feb 2013 | 8956 vizualizari

 

Cunoasteti tapioca? Ati gatit vreodata tapioca? Stiti ca in combinatie cu fructe poate deveni un desert absolut delicios si inedit?
Daca nu, haideti sa va familiarizez azi cu el printr-o reteta usoara si rapida ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml tapioca (o cana);
  • 750 ml lapte de soia;
  • 1 baton de vanilie;
  • 1- 2 pastai cardamon (pisate);
  • 2 linguri de miere sau zahar muscovado;
  • 3 felii de ananas, curatate de coaja.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu ananas:

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute (maxim), pana cand boabele de tapioca devin transparente, ceea ce inseamna ca s-au fiert. La final, inainte se luati de pe foc budinca, adaugati cardamonul pisat si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Retrageti de pe foc si asezati in boluri pana nu se intareste. Pregatiti apoi pireul de ananas. Taiati cubulete ananasul curatat de coaja, introduceti in blender, si tocati pana se face pireu.

 Asezati peste budinca si pireul de ananas. Serviti rece la mic dejun sau ca desert.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de ananas, pireu de mango sau de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Smoothie "Sanatate"