Stiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.
Stiu ca fiecare are reteta ei, mostenita sau nu, cu care nu da gres.
Nu am pretentia ca detin reteta perfecta. Vreau doar sa v-o impartasesc pe a mea.
Mai ai nevoie de sticle cu capac curate.
Culegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii.
Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc.
Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic.
Lasi sa fiarba cca 90 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dispare spuma.
Adaugi sarea si oregano si il lasi sa mai fiarba inca 15 minute. Torni bulionul in sticle, le astupi si le lasi la dunst uscat (intre paturi) pentru 24 de ore. Etichetezi si asezi in camara pentru la iarna. Numai bun pentru sosuri, paste si...cockteiluri (de ce nu?), dar si pentru diverse ciorbe.
1
conserve
2
bulion
3
sosuri