Bulion din rosii

de Panacris in Bulion, 30 Aug 2017 | 5121 vizualizari

 

Ei, Oana i-a spus suc de roșii pentru iarnă, eu am rămas setată pe bulion din roșii ;) Dar, de data asta am încercat să respect cât de cât rețeta propusă ;) Nah, n-am putut să mă țin strict de rețetă, asta că n-am avut ustensilele Oanei :D, dar Zmeișorii și acest an și-au folosit mușchii :D P.S. Văd eu cum m-oi întâlni anul viitor cu Mister Kuvings, storcatorul prin presare la rece, să numai obosesc Zmeișorii ;) J))
 https://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-pentru-iarna-83786.html

 

INGREDIENTE

  • Roșii coapte cca. 10.000 g,
  • Sare de mare 4 linguri,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Mix de piper ( roșu, negru, alb, coriandru, enibahar),
  • Ulei de măsline cca. 100 ml.
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion din rosii:

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii,  zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă.

Sosul obținut se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu fund dublu sau ceaun, la foc mic, cca. 6 ore, împerună cu mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scăzut la jumătate putem considera bulionul sau sosul de roșii, cum vreți să-i spuneți este finalizat.

Bulionul obținut se toarnă în sticle sterilizate, apoi pentru o conservare perfecta se toarnă uleiul de măsline, încins în prealabil. Sticlele se sigilează, apoi se lasă la dunst cald, adică învelite în pături sau ștergare groase, până a doua zi.

La iarna o să mă pomeniți pe mine și pe "Zmeișorii" mei!  =))

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion din rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.08.2017, 21:45

Foarte bun la iarna!

elucubratiiculinare 1

01.09.2017, 08:37

foarte bun
eu nu pun nici un condiment ca sa-l pot folosi la orice

Panacris 1

01.09.2017, 14:38

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna