Bulz cu oua ochiuri

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2012 | 7324 vizualizari

 

O mancare atat de buna, incat te lingi pe degete :Px

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 300 - 400 gr malai
  • sare
  • 400 gr branza (de putina, cas, telemea)
  • o cana lapte
  • doua cuburi unt gras
  • 4 oua
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz cu oua ochiuri:

Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine.

Dupa ce s-a omogenizat, adaugam laptele si amestecam. Lasam sa fiarba bine.

Intre timp, framantam branza cu unt si cu sare (daca e cazul). Dupa ce a fiert mamaliga, punem intr-un vas termorezistent, un strat de mamaliga, facem o gaura in mijloc si adaugam branza. Punem un alt strat de mamaliga si incropim o baza pe care spargem doua oua.

Punem un praf sare si dam la cuptor pana se fac ouale.

TIPS-URI

1

Puteti praji separat ouale si sa le puneti la sfarsit pe bulz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

laura_n 1

29.07.2013, 22:42

sigur, exista multe variante de bulz, cu branza si smantana, cu afumatura

ralu_ca 1

30.07.2013, 18:34

miki_a 1

18.09.2015, 15:45

Asta as manca eu acum!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bulz cu afumatura