Am descoperit de curand burgerii vegani, pe baza de proteine din mazare, grau si soia, ce imita surprinzator de bine gustul carnii. Foarte gustosi, chiar va recomand sa ii incercati.
Eu i-am preparat pe gratar, dar nu i-am servit in clasica chifla de paine ci i-am garnisit cu o portie de legume pai si o salata colorata.
O alta descoperire sunt legumele pai precongelate, sfecla, morcov si pastarnac, pe care le poti pregati la cuptor sau la tigaie daca le preferi mai crocante.
Oricum, iata o reteta numai buna pentru o zi de post si pentru iubitorii stilului de viata vegan.
Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta.
Scoate-i si pune-i deoparte.
Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul incalzit la 200 grade cam 20-25 minute, intoarce-le pe ambele parti, pana se rumenesc si ele.
Altfel, daca le preferi prajite, pune-le in tigaie, in ulei incins, ca pe cartofi si in 3-4 minute sunt gata prajite, frumos rumenite. Scoate legumele din tigaie pe un prosop de hartie cat sa absoarba surplusul de ulei.
Aranjeaza legumele pai pe un platou generos, adauga o paleta de salata frumos colorata (mangold, spanac, rucolla, capsuni) si pune burgerul vegan deasupra.
O explozie de culori si de gusturi s-a produs in farfuria mea, ceea ce va invit si pe voi sa creati.