Calamari,creveti cu orez negru Nigella

de Ksenya in Fructe de mare, 17 Noi 2014 | 10437 vizualizari

 

Am vazut reteta,mi-a placut si mi-am zis : trebuie facuta .
Mai jos aveti dovada. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei iute rosu curatat de seminte si nervuri
  • jumatate de legatura maghiran
  • jumatate de legatura patrujel
  • 2 linguri ulei de masline
  • coaja de la o lamaie
  • sucucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 400 g creveti
  • 400 g calamari
  • 500 grame orez negru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari,creveti cu orez negru Nigella:

Punem orezul la fiert  respectand instructiunile de pe ambalaj.

Intr-o tigaie  incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim  un minut ,adaugam coaja de la lamaie data prin razatoare la fel si usturoiul,tocam verdeata si o adaugam si pe ea,pastrand cateva fire pentru decor.Punem fructele de mare, lasam cam 7 minute ,la sfarsit  adugam si sucul de lamaie,potrivim de sare si piper dupa gust.

Se serveste cu orez  fiert presarat cu verdeata. si ardei iute tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari,creveti cu orez negru Nigella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

19.11.2014, 12:41

multumesc!

Sylvia 1

19.11.2014, 14:49

Este foarte frumoasa reteta , am crezut vazand poza ca ai facut reteta Nigegellei cu sepia si orez alb. Foarte colorata si frumos prezentata, singura critica ( vazuta constructiv sper eu ) este referitoare la timpul de gatire al fructelor de mare ) 7 minute este prea mult. Mai ales pentru creveti , din ce vad eu in poze ca nu ai specificat sunt creveti praspeti gatiti deja pt ca sunt roz si calamarul pare a fi proaspat. Timpul de gatire de 3-4 minute este absosut suficient , atunci se poate beneficia de savoarea si textura moale a fructelor de mare 2-3 minute de plus nu le omoara dar le schimba textura in proporte de 50% . Mi-am permis precizarea pentru ca gatesc si lucrez cu fructe de mare de cativa ani, e doar o completare ca reteta este f frumoasa

Ksenya 1

19.11.2014, 17:43

Multumesc de popas Silvia.Orice critica este binevenita,mai ales de la prieteni .Tin sa precizez ca este reteta Nigellei,Nigellei Lawson intocmai cum am prezentat-o mai sus ,nu era cu orez alb si nici doar cu sepie .Probabil cea care ai pomenit tu e alta reteta,am s-o caut sau poate daca o sa ai placerea si timp,ai s-o postezi tu pe viitor.Am sa tin cont de sfaturile tale,drept pentru care iti multumesc mult .

P.S am observat ca retetele tale sunt foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu ciuperci si smantana