Cannelloni cu carne de curcan

de Ela68 in Cannelloni, 15 Iun 2014 | 21506 vizualizari

 

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in locul foilor, mi se pare mult mai simplu si mai comod, Nu am vazut diferente prea mari intre variantele intalnite in blogosfera, in consecinta nici eu nu m-am abatut prea mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit 16 tuburi cannelloni Panzani.
  • Ingrediente sos ragu :
    • 600 gr carne de curcan tocata
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 2, 3 catei de usturoi
    • 1 cutie rosii in bulion ( 400 gr )
    • oregano
    • busuioc ( se poate pune rozmarin, eu n-am avut )
    • sare, piper
    Sos Bechamel :
    • 600 gr lapte
    • 50 gr unt
    • 3 linguri faina
    • nucsoara
    • un varf de sare
    Pentru topping :
    • 100 gr parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de curcan:

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea, piperul si oregano ( uscat ) si lasam pana ce carnea este bine facuta si devine frageda. Adaugam si busuiocul tocat ( eu am avut proaspat si l-am pus la final, sa se simta aroma bine ) si dam de-o parte pana pregatim sosul .
2. Pentru sosul Bechamel, se lasa untul la topit la foc mic. Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Eu folosesc de obicei telul , ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia. Lasam doua, trei munute pana ce se omogenizeaza iar faina este bine fiarta. Adaugam nucsoara, sarea si piperul.
3. Tuburile se umplu cu anestecul de carne.
4. Se ia un vas pe fundul caruia se toarna un strat subtire de sos Bechamel. Se aranjeaza tuburile peste care se toarna restul de sos. Deasupra se presara parmezanul.
5. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la 180 grade,  dupa care se scoate folia si se mai lasa 10 minute pana se formeaza o crusta aurie.
6. Se serveste fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Ela68 1

03.03.2015, 08:59

Wow Alex, cat ma bucura parerea ta !
Stii proverbul acela "daca vantul nu sufla in panze, vasleste", cam asa sunt si eu, nu ma las pana nu ajung la tarm .
Multumesc mult pentru aprecieri

-Licurici- 1

22.06.2015, 21:19

delicios!

Alexandra Burz 1

27.10.2015, 14:39

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de pui, reteta delicioasa si aromata, pe placul tuturor