"Carawe" - Desertul lehuzei

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 6936 vizualizari

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 22:49

Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare

Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie

Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an.

Partile utilizate: Semintele.

Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic.

Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse.
Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor.

Vezi ce inseamna intelepciunea populara!

mena29 1

07.12.2010, 22:49

Frumos obicei

Dana_Retetegg 1

07.12.2010, 23:12

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 23:27

Multumesc

Sidy 1

08.12.2010, 07:43

Foarte interesant Ma bucur Mihaela ca ne impartasesti si noua din obiceiurile din lumea araba

MotanLaOale 1

08.12.2010, 08:28

RuxyRux 1

08.12.2010, 08:34

Exceptional

mamaieelena 1

08.12.2010, 09:35

super

lia maria 1

08.12.2010, 09:35

interesante obiceiuri si frumose dar si preparatele sunt gustoase

divainbucatarie 1

08.12.2010, 09:53

mihaelar63 1

08.12.2010, 10:29

ce bun trebuie sa fie . Stiam de virtutile feniculului , mai putin de intrebuintarea externa. eu am semanat acum 3 ani in gradina si de atunci am in fiecare an

aziz 1

08.12.2010, 10:59

este tare gustos,ceaiul cel putin e o nebunie

Rocsi 1

08.12.2010, 11:17

ce frumos ai descris

epurasha2bb 1

08.12.2010, 12:38

Mihaela super arata! daca stiam eu reteta asta cand eram lehuza! ce bine era! multumim din suflet de retete , sunt fantastice!

kamy 1

08.12.2010, 13:28

multe arome necunoscute mie trebuie sa fie buuuuun 5f

MIUTA 1

08.12.2010, 13:58

Foarte interesanta reteta,super 5 furcu

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 14:56

Mariana la urmatorul copil doar da-mi de veste

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 15:07

Kamy iti pun cateva imagini sa ai idee despre setia de condimente locale de la carrefour Amman

giuliana 1

08.12.2010, 17:59

kamy 1

09.12.2010, 17:23

da....se vede unde se folosesc condimente din belsug nu ca la noi...pliculete de 50 gr

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 18:28

Acum intelegi de ce ne-am invatat mai " lenese'; gasim toate combinatiile de condimente de gata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere