Carnati de casa

de divainbucatarie in Mezel de casa, 9 Dec 2010 | 13258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc
  • 750 g ceafa de porc
  • 300 g slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri piper macinat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura boia dulce
  • mate pentru umplut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient de condimentata. Umplem matele, care au fost curatate si spalate in prealabil, fara sa se indese prea tare, le inteapam pe alocuri cu un ac sa nu crape si rasucim la fiecare 15 -20 cm, in functie de lungimea pe care o doriti pentru carnati – puteti sa ii faceti si de 30 de cm. Punem carnatii la frigider peste noapte neacoperiti sa se zvante sau afara daca temperatura este scazuta, sau intr-un beci. A doua zi puteti sa ii afumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia