Carne de porc cu ananas

de mamaieelena in Porc, 17 Iun 2011 | 6001 vizualizari

 

Vrand sa-mi mai amintesc un pic de China am decis sa pregatesc carnea cu ceva fruct si asa am pregatit ceea ce urmeaza sa va descriu:

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr.carne de porc dar nu grasa
  • 2 fire de praz -partea alba
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 rondele de ananas din compot
  • sucul de la compot 100 ml
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • mirodenii chinezesti(amestec)
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu ananas:

Se pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele.

Uleiul il punem in wok apoi adaugam carnea pe care o amestecam tot timpul pana se prajeste pe toate partile. Punem si prazul cu ceapa lasandu-le pana se vor inmuia bine. Intr-o tigaie de teflon punem rondelele scurse de zeama si ele la randul lor se vor tampona cu hartie si apoi puse in tigaie sa se rumeneasca usor. In wok punem si sucul de ananas dar si ananasul.

Intr-un castronel dizolvam amidonul cu putina apa in care mai punem si mirodeniile si sosul de soia, apoi adaugam acestea in wok peste carne se mai da un clocot si este gata.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca la mama