Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2016 | 7112 vizualizari

 

Festivitățile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep astazi duminică, 7 februarie 2016, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc, care conform calendarului chinezesc începe la 8 februarie 2016 și se va încheia la 27 ianuarie 2017.
Este anul meu :)) !!!
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta clasica chinezeasca.
Este o reteta similara retetei deja publicate Carne de vită cu ceapă pe care am învățat-o de la o adevarata chinezoica in timpul celor trei cursuri de bucătărie chinezească.
Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
Trebuie aleasa o carne de calitate. Margot m-a sfatuit s-o pun la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.
 
Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică inteligența și vitalitate, de aceea multe femei însărcinate din China al căror soroc este aproape, încearcă să reziste până la trecerea în Noul An, pentru a naște sub semnul maimuței.
Există însă și unii care nu se lasă impresionați de predicțiile horoscopului chinez.
Oricare ar fi adevărul, un lucru este sigur: copii născuți în Anul Maimuței vor avea un mediu educațional și de carieră competitiv, pentru că vor fi înconjurați de mulți asemeni ai lor, explică Shanghai Morning Post.
Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe încă din primele zile ale anului 2016, considerat Anul Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo. (agerpress)

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • felii de ghimbir prospat cu tot cu coaja
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de maïzena sau bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca:

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete). 

Adaugam maïzena si se amestecă.

Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.

Păstrați în frigider timp de 3 ore.

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.

Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea , se amestecă ușor pentru a separa bucatelele.

Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.

Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. 

Crestem focul un pic  pentru a prinde un pic de culoare

Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.

Adaugam carnea de porc. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.

Adaugam sare dacă este necesar, piper și ghimbirul taiat fin.

A servi cu orez simplu  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

pastrati coaja ghimbirului caci are multe vitamine

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

simona72 1

08.02.2016, 11:49

Imi place sa citesc introducerile tale e de retinut sfatul lui Margot!

Rocsi 1

08.02.2016, 20:59

d d

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chilli cu carne