Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

de Krystyan Trendy in Porc, 27 Noi 2013 | 6571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure :
  • 10 cartofi
  • 1 lingurita de unt / margarina
  • sare
  • +
  • 500 g pulpa de porc
  • ulei pentru prajit carnea
  • Pentru sos :
  • 6 cepe
  • 2 gogosari
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure:

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei. Adaugam o cana de apa, ca sa fiarba putin carnea inainte. Cand este aproape prajita...scoatem carnea si o tocam cubulete.

Sosul se prepara astfel :

Curatam cepele si gogosarii,apoi le spalam . Le tocam julien si le punem la calit in ulei .Cand se rumenesc usor ,adaugam sare,piper si o cescuta de apa. Adaugam cand sosul este gata, cubuletele de carne.

Sosul se serveste alaturi de piure . Decoram cu verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc á la Portuguesa