Carnita de vita cu garnitura de orez

de nilgun in Vita, 18 Apr 2013 | 5158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de vita, jumatate de kg
  • usturoi- o capatana
  • lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, cimbru si alte condimente
  • piper si sare
  • 2 cescute de orez
  • morcov - jumatate
  • ceapa-una
  • ciupercute
  • un strop de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnita de vita cu garnitura de orez:

Carnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna intr-o tava antiaderenta, eu am tava de tarta... si se da la cuptor.

Intre timp pregatim orezul, cred ca toata lumea stie cum si in ce fel ii place. Eu spre exemplu, calesc ceapa cu morcovii intr-un strop de ulei de masline. Calesc un pic si orezul in aceasta compozitie. Punem si ciupercutele la calit, apoi punem 4 cescute de apa, 2-3 foi de dafin, sare si lasam sa fiarba cu capacul pus. Verificam din cand in cand sa nu ii scada apa de tot. 

Se pune in farfurie orezul si carnita. La carnita, aproape cand era gata, am pus un pic de suc de rosii deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnita de vita cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi