Carte cu portocale

de cccris in Torturi, 22 Feb 2010 | 6517 vizualizari

 

Recunosc ca m-am indragostit de pandispan si mousse-uri. Sint simplu de facut si usor de adaptat cantitatile in functie de nevoi.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina  
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar suc de portocale
  • Mousse de portocale:
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 3/4 pahar cu suc de portocale
  • 400ml frisca lichida
  • 2 1/2 plicuri gelatina
  • 8 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carte cu portocale:

Pandispan:

Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului  putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si cum am scrie. Daca lasa urme vizibile inseamna ca este gata. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina (chiar si cele de teflon se lipesc, va zic din experienta). Se toarna compozitia avind grija sa nu punem totul in mijloc, ci peste tot (sa nu faca cocoasa) si se niveleaza delicat. Se loveste usor tava de masa de citeva ori pentru a scapa de exesul de aer. Se pune pandispanul in cuptorul incins la 170grade si se lasa acolo cam 25 min.

Nu se deschide usa deloc in acest timp. Este gata cind aluatul este auriu sau se desprinde de pe peretii vasului. Se opreste cuptorul, se intredeschide usa si se lasa acolo, la racit, macar citeva minute. Dupa racirea completa se poate taia.

Sirop:

Se incalzeste sucul putin pina se dizolva zaharul. Se insiropeaza blaturile.

Mousse de portocale:

Gelatina se lasa la inmuiat  sucul de portocale amestecat cu coaja. Se bate frisca, se bat ouale cu 8 linguri de zahar pina isi dubleaza volumul, ca la pandispan. Frisca se amesteca usor cu compozitia de oua. Se incalzeste gelatina pina se dizolva, cu grija mare sa nu fiarba. Se lasa sa se raceasca cit sa nu fie fierbinte si se adauga peste compozitia de frisca cu oua. Se amesteca putin pina la omogenizare, se toarna peste blatul insiropat, se adauga urmatorul strat de pandispan si se lasa la frigider citeva ore. Se modeleaza si se orneaza dupa dorinta.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Carte cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

elena1988 1

10.03.2011, 17:50

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:57

carti din astea near trebui la scoala asa ar veni mai multi copii la scoala

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Rolling Stone"