Cartofi "acordeon"

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 28374 vizualizari

 

Ma bantuie reteta asta de ceva timp si tot zic ca o fac si nu mai apuc. Simplu, delicios si de efect daca aveti musafiri. Pot fi facuti in multe feluri, atat simplii, fara umplutura, serviti ca si garnitura sau umpluti in diferite feluri. Eu am ales o umplutura de mozzarella si bacon si atunci au fost mancati simpli cu muraturi. Depinde doar de voi cum doriti sa-i pregatiti...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi de marime medie si cat mai lunguieti
  • 6 felii de bacon
  • 250 gr mozzarella
  • sare dupa gust
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
  • 2 linguri grasime de rata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "acordeon":

Cartofii se curata de coaja, se pun intr-o lingura si se taie felii (dar nu de tot,pana ajungem la lingura) cu spatiu intre ele de aproximativ 0,5 cm. Feliile de bacon se taie in bucati, iar mozzarella am taiat-o in felii subtiri cu aparatul de curatat legume.

Am umplut spatiile dintre feliile de cartof cu mozzarella si bacon, am pudrat cu sare si condimente dupa gust,am pus putina grasime de rata peste cartofii umpluti, am pus cartofii in tava intr-o folie de hartie copt, am adunat marginile foliei si am capsat-o.

Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, am rupt hartia de copt la suprafata si am mai dat tava la cuptor pentru inca 5-10 minute, pana au devenit usor rumeni la suprafata.

I-am servit calzi, cu muraturi. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca taiati de tot feliile de cartofi, sau atunci cand umpleti cartofii se rup feliile, puteti sa le prindeti la capete cu scobitori sa va ramana cartofii intregi si vor arata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "acordeon"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza