Cartofi boieresti

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2016 | 18191 vizualizari

 

O garnitura de senzatie, rapida, se poate consuma si ca fel principal datorita aportului caloric!
Baza de inspiratie, retetele lui Vladut! 
 

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi
  • 2-3 fire praz
  • 1-2 ardei kapia
  • 100 g bacon
  • patrunjel verde
  • 100 g spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (sau iute)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi boieresti:

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline.

Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier.

Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc potrivit spre iute. 

Cartofii ii taiem in cuburi mari si ii punem 10 min la aburi sau ii fierbem. 

Dupa ce s-au rumenit legumele din wok, adaugam cartofii, potrivim cu sare, boia. Adaugam si spanacul. Lasam sa se rumeneasca la foc iute, cateva minute, apoi presaram patrunjel verde tocat.

Lasam cateva minute mancarea sa se "odihneasca", apoi servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi boieresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Udumbara