Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar

de Panacris in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 4273 vizualizari

 

Legume minunate, gatite simplu si foarte savuroase! ;) O idee pentru weekend-ul ce urmeaza! ;)

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii 8-10 bucati,
  • ceapa galbena 4-6 bucati,
  • ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • sare de mare mirodenii herbs de provence (foi de dafin, oregano, tarhon,cimbru, salvie, menta, maghiran, busuioc, lavanda),
  • ulei de masline/unt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar:

Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.

Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii si pun toate intr-o folie mare de aluminiu, ce se imapcheteaza ermetic, se pune in jar, la copt cca. 15 minute.

Legumele coapte se consuma ca atare presarate cu verdeaţă sau acompaniate de fripturile preferate!.

Spor si pofta buna!

P.S. La fel de bine se pot coace si in cuptorul din bucataria voastra! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu ciuperci