Nu pot sa spun despre acesti cartofi decat ca ne-am lins pe degete de buni ce au fost in aceasta combinatie.
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere.
Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita.
Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.
Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.
Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi cartofii cu el.
Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen, adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care o vom aseza in tava cu cartofi.
Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei.
Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.
Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi putin.
1
Se pot servi ca garnitura la friptura.
2
Se poate adauga in mujdei si o rosie tocata sau ketchup, dupa preferinte.