Cartofi copti la cuptor

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 10081 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o carte de bucate cu retete grecesti dar sunt de fapt niste cartofi copti pe care i-am mancat de nu stiu cate ori, singura inovatie a fost cimbru uscat pus peste ei ( sincer vorbind, subtil si de efect ca si gust si aroma).

 

INGREDIENTE

  •  cativa cartofi albi care sa se preteze la cuptor ( sa nu fie sfaramiciosi ca cei de piure , eu cumpar cartofi albi speciali pentru gratin si cuptor ) , 
  • sare si piper proaspat macinate amandoua ( preferinta mea ) ,
  • cimbru uscat maruntit,
  • 2 linguri ulei masline.
  • Pentru sos
  • usturoi,
  • ulei masline,
  • zeama de lamaie, 
  • marar verde.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti la cuptor:

 Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent .

 Se lasa la cuptor ( preincalzit in prealabil la 210 grade ) timp de 25-30 minute, depinde mult de cuptor si de cantitatea de cartofi. Sunt gata atunci cand se rumenesc usor .

 Se servesc calzi cu un sos de usturoi ( facut din usturoi zdrobit, o lingura de apa , o lingurita de ulei masline, sare si marar verde )  si cu legume verzi in functie de preferinta. Sunt exterm de gustosi si nu foarte  calorici datorita modului de preparare si a cantitatilor mici de ulei folosite .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca in vas roman