Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor

de Mitinita in Mancaruri de post, 17 Ian 2011 | 7461 vizualizari

 

In Europa de Est,chimionul este confundat cu chimenul.E adevarat ca arata cam la fel,dar gustul e total diferit. Numai eu stiu cate pachete de asa zis "chimion" am cumparat si cand am ajuns acasa am descoperit ca e totusi chimen.
Chimionul este folosit in mancarurile mexicane si indiene.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari,taiati in felii mai groase 
  • 1 lingura ulei 
  • 2 lingurite chimion pudra 
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita usturoi pudra
  •  sare
  •  1/4 lingurita paprika iute 
  • 1/8 lingurita scortisoara (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor:

Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii.



Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi.



Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand grija sa nu se suprapuna cartofii.



Dupa 20 de minute se intorc pe partea cealalta si se mai tin inca 10 minute,pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu praz