Cartofi Dauphinoise (2)

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2013 | 6947 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut foarte mult varianta originala, am zis sa incerc si o alta varinta, de data aceasta cu carne! Foarte buni au iesit !:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofii
  • 3 snitele din piept de pui
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri smantana
  • 150 g cascaval Delaco Sofia
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise (2):

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute.

Cepele le curatam, le spalam si le taiem feliute.

Punem ceapa la calit in uleiul incins, iar dupa ce s-a calit, adaugam snitelele de pui le taiem fasiute.

Lasam sa se caleasca impreuna timp de 1-2 minute.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei punem cartofii, ceapa si pieptul de pui, presaram putina sare si amestecam.

Punem smantana peste ei, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem sa mai adaugam in plus: ardei, morcovi, ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]