Cartofi Duchesse

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2015 | 3282 vizualizari

 

"Cand n-ai ce face,iti cauti de lucru".Exact asta am facut si eu.M-am jucat un pic cu piureul si cu posul si au iesit acesti minunati cartofi Duchesse pe care demult voiam sa-i fac.Azi le-a venit randul si am fost incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 500gr piure de cartofi,
  • 2 galbenusuri,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara.
  • Piureul l-am facut din aprox.350gr cartofi,
  • 50gr unt,
  • 100gr samntana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

  Cartofii fierti se paseaza,se adauga untul si smantana.Se mixeaza in continuare pana rezulta un piure fin.Se adauga galbenusurile,sarea,piperul si nucsoara.Se umple posul la care s-a pus un dui stelat.In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza mici gramajoare.Se dau pentru 20 min la cuptor.

Se sevesc ca atare sau ca garnitura langa carne.Sunt buni atat calzi cat si reci.

                   

TIPS-URI

1

Pentru un plus de savoare se poate adauga in compozitie branza telemea sau cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Rocsi 1

24.02.2015, 20:05

De cand tot zic ca ii fac si inca nu le-a venit randul!

MOKUSKA 1

25.02.2015, 17:58

ce bune sunt, nu am facut inc. neaparat de incercat

miki_a 1

25.02.2015, 18:19

Au un aspect deosebit, buni de pus pe platouri festive dar si pentru rasfatul personal!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci