Cartofi frantuzesti

de kamy in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2011 | 4285 vizualizari

 

Din astia nu mai am ca i-am facut dupa Pasti din ouale vopsite ramase.

 

INGREDIENTE

  • 7cartofi potriviti
  • 7 oua fierte
  • 4 oua
  • cascaval
  • smantana
  • unt
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei.

Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa.

Se unge o cratita bine cu unt(se poate tapeta peste cu pesmet)si se aseaza primul strat de cartofi(curatati de coaja) taiati rondele mai groase,peste se pun ouale taiate la fel,se rade cascaval din belsug,se pune cu lg.din loc in loc unt,se presara piper,se mai pune un strat de cartofi,se rade cascaval si peste se pun 4 oua batute bine cu putina sare si piper si vreo 3-4 ling.de smantana.

Se da la cuptor pana se incheaga oul de deasupra.

Se servesc calzi sau reci cu smantana deasupra.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana