Cartofi gratinati

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 7717 vizualizari

 

O reteta pe care daca o faci odata , revii la ea pana te saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
  • 150 gr. unt
  • sare,piper dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute

- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari,

~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii

- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data

- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt 

- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt


se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan

- tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius

in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Anastasia 1

28.04.2010, 10:38

silvi0ara 1

28.04.2010, 10:58

Interesant,faina nu am pus niciodata.Arata foarte bine.

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane