Cartofi gratinati

de Ancutsa in Mancare copii, 1 Feb 2019 | 9885 vizualizari

 

Am pregătit aceşti cartofi gratinaţi în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă, pentru a le da o formă frumoasă şi nu a-i coace doar aşa. Pot fi serviţi ca fel principal într-o seară, dacă dorim o masă mai uşoară, ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi i-am mâncat alături de carne la teflon.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi,
  • 1 ou şi un albuş,
  • 100 g brânză de vacă,
  • 3 linguriţe iaurt grecesc,
  • Sare, după gust,
  • 1 lingură lapte,
  • 100 g caşcaval ras,
  • Puţin ulei pentru uns formele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

 

 

Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală şi se taie felii cât mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu sare, având grijă să nu-i fierbem prea mult, în aprox 20-25 de minute sunt gata. Se scot într-un castron. Se feliază acum şi cartoful fiert.

Pentru umplutură: se rade brânza, se amestecă într-un castron cu oul şi albuşul bătute un pic, se mai adaugă iaurtul, un praf de sare şi un pic de lapte, astfel încât umplutura să fie mai uşor moale şi cremoasă.

În formele de mini-tarte cu bază detaşabilă, unse cu puţin ulei, se aşază un strat de felii de cartofi, aranjându-i cu grijă cu o furculiţă, fiind fierbinţi, se repartizează umplutura de brânză şi se acoperă cu felii de cartofi. Se presară caşcaval ras.

Se dau la cuptor, la foc mediu, 30 de minute sau până se rumenesc.

 

Porţii: 8

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 30 min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/cartofi-gratinati.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Pai la cuptor cu Cabanos