Cartofi gratinati cu branza si cascaval

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 12 Iul 2014 | 17834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi marisori
  • 100-150 g telemea
  • 150 g cascaval Delaco de Senvis
  • 1 iaurt grecesc (125 g)
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza si cascaval:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine.

Adagam telemeaua (sfarmata cu furculita) si amestecam.

Tapetam un vas termorezistent (de lut) cu unt.

Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului.

Peste stratul de cartofi punem 1/3 din compozitia cu oua si telemea, 1/3 din cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi acoperim cu alt strat de cartofi.

Procedam tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

Peste ultimul strat, cel de cartofi vom pune un ou batut si dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem apoi vasul de la cuptor, presaram cascavalul ramas si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor