Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

de Adi in Mancaruri de legume, 9 Dec 2017 | 10741 vizualizari

 

Garnitura noastra preferata sunt cartofii, iar preparati la cuptor sunt mai sanatosi, mai moi, mai buni.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2-3 catei de usturoi taiati rondele
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei
  • 150 g cascaval afumat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata:

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta.

Se taie in felii groase si colturoase.

Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei.

Se presara sare peste ei si piper alb macinat.

Se asaza printre cartofi si rondele de usturoi si crengutele de rozmarin.

Se dau la cuptor pentru o oră, la 175-180 de grade, sau pana incep sa se rumeneasca. 

Se da cascavalul pe razatoarea mare si se presara peste cartofi, dupa ce acestia s-au rumenit.

Se mai lasa cartofii la cuptor pentru 10-15 minute, pana se gratineaza cu cascavalul, apoi se scot si se presara verdeata tocata.

Sunt tare gustosi, mai ales serviti cu friptura si usturoi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]