Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2015 | 11042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 dovlecei
  • 160 g pancetta
  • 100 g mozzarella
  • sare
  • unt ( pentru uns)
  • 1\2 lingurita condimente (pentru cartofi la cuptor )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa.

Dovleceii ii spalam, ii taiem la extremitati apoi ii feliem.

Punem ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incins, prajim feliile de dovlecel. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

In acelasi ulei prajim pancetta taiata bastonase. Cand este crocanta, o scoatem pe un servet de hartie.

Mozzarella o taiem felii si apoi bastonase (eu am folosit mozzarella speciala pentru pizza sau preparate la cuptor).

Ungem un vas pentru cuptor cu unt. Punem cartofii, presaram condimentele pentru cartofi apoi adaugam pancetta.

Ornam intreaga suprafata, alternand, cu dovleceii si mozzarella.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute, pana ce mozzarella s-a topit. 

Se serveste cald.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]