Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2011 | 7484 vizualizari

 

O garnitura excelenta, usoara, dietetica!

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi mici
  • o mana de fire de sparanghel verde
  • 60 g unt
  • 2 linguri cu marar verde tocat fin
  • 2 lingurite cu usturoi zdrobit
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi:

Cartofii se spala bine, cu coaja, cam 3-4 de persoana. Se sterg cu un servet de hartie si se infasoara individual in folie de aluminiu. Se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor.

Intre timp, se taie capatul lemnos al sparanghelului, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare 1 minut. Se scot apoi intr-un bol cu apa rece si gheata. Se tin acolo 5 minute, apoi se scurge apa. Intr-o tigaie se incing 10 g de unt si o lingurita de usturoi, apoi se pune sparanghelul si se inabuseste 1 minut, miscand tigaia sa se rasuceasca pe toate partile.

Restul de unt se freaza cu sare, usturoi si marar.

Cartofii copti se desfac din folie, se cresteaza pe jumatate si se pune in mijloc putin unt aromat. Se servesc cu sparanghel si o fripturica la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sos de mustar si usturoi