Cartofi noi cu branza la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2011 | 10993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 350g branza de oaie framantata
  • 250g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 50g cascaval
  • unt, pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu branza la cuptor:

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit.

Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca bine. 

Restul de smantana, oul si patrunjelul verde tocat marunt se bat impreuna pana la omogenizare.

Un vas de yena il ungem cu unt, presaram pesmet dupa care asezam rindele de cartofi intr-un strat. Se presara deasupra sare si piper dupa gust si punem deasupra amestecul de branza apoi restul de cartofi. Se toarna deasupra amestecul de smantana iar cascavalul ras se presara deasupra.

Se da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi ca si garnitura sau ca atare. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cred ca ar merge in loc de patrunjel si marar dar noua nu ne place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

15.06.2011, 23:44

buni

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 22:54

bun

Teo 1

16.06.2011, 23:15

au un miros imbatator cartofiicu branza scosi din cuptor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
QUICHE LORRAINE