Cartofi pufosi preparati la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mai 2017 | 10330 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei de porumb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc uscat
  • fulgi de chili
  • apa cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi pufosi preparati la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm.

Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba.

Se scurg, se lasa la zvantat, apoi se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Cartofii asezati intr-un singur strat, se ung cu ulei de porumb, apoi presaram fulgi de chili, piper, sare si busuioc uscat dupa gust.

Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, eu am apelat la functia cuptorului de coacere cu ventilatie.

I-am scos din cuptor, cand au capatat acea crusta aurie irezistibila si i-am servit alaturi de un sos rosu cu praz.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi pufosi preparati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]