Cartofi rustici

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 19881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi, decojiti si taiati felii subtiri
  • 230 gr ceapa, taiata fin
  • Sare si piper negru
  • Nucsoara, proaspat rasa
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 600 ml bullion de legume
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rustici:

Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute.
Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie.
Intr-un vas termorezistent, se aseaza un strat de ceapa si cartofi.Se pun sare, piper si nucsoara, dupa gust, apoi se aseaza inca 4-5 straturi, terminand cu condimentele.
Se amesteca usturoiul cu bulionul de legume, apoi se toarna peste legume.Deasupra se pun bucatele de unt.Se coace 1h 30 minute sau pana cand legumele se rumenesc la suprafata, iar cartofii s-au inmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu branza