Ei da, chiar asa se numeste reteta! Intr-una din calatoriile noastre in Spania, m-am indragostit atat de mult de bucataria spaniola, si mai ales de "tapas" acele gustari mici si multe, asa cum se gasesc in Grecia "mezedes" incat mi-am cumparat 2 carti de bucate si am inceput sa incerc din retete. Asta e foarte buna! Reusita!
Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si mai prajim pana devin aurii. Ii scoatem si asezam intr-un recipient de lut(sau in pirex). Taiem baconul in felii lunguiete nu prea mari si calim putin apoi ii punem peste cartofi. intre timp preparam sosul bechamel prin topirea untului si adaugam faina. Amestecam bine si punem laptele cate putin amestecand in continu ptr cca 5 min. Mai adaugam putina sare si turnam peste cartofi apoi punem si branza si lasam la cuptor in partea de sus si dam cuptorul la functia de gratar 180C ptr cca 15 min.(daca nu aveti, nu e nici o problema, se poate si in cuptor traditional la foc tare 200C)
Se serveste imediat fierbinte!